Wat voor boek wordt het?

Sinds zijn ontstaan in 2016 is de groep De Boekenjagers uitgegroeid tot de grootste boekengroep van België. Het concept is verfrissend: boeken worden doorheen het land verstopt zodat ze kunnen gevonden worden door andere jagers of toevallige passanten.

Naar aanleiding van het vijfjarige bestaan van de groep haalt oprichter Veerle Nijs mooie, ontroerende en grappige herinneringen op. Daarnaast leveren talrijke auteurs en illustrators een bijdrage aan een verzameling van kortverhalen, poëzie, cartoons en tekeningen uit erg uiteenlopende genres: spannende verhalen, romantische, young adult, kinderverhalen, cursiefjes, enz..

Veel fantasie en daarnaast hartverwarmende getuigenissen, grappige anekdotes, verbazingwekkende wist-je-datjes en een zelftest voor wie zichzelf van een boekenjagenverslaving verdenkt. Een waar feest voor elke boekenliefhebber. Wie nog geen boekenjager was, zal het na dit boek absoluut willen worden!

Welke auteurs werken mee?

Met veel trots en dankbaarheid tonen we de volledige lijst van mensen die meewerkten.

Kortverhalen van: Diane Broeckhoven, Toon Tellegen, Lize Spit, Patrick De Bruyn, Jennifer Vrielinck, Sandra J Paul, Kaat De Kock, Nico De Braeckeleer, Tine Bergen, R. Wade, Tom Bergs, Filip Bastien, Kevin Valgaeren, Bart Debbaut, Bjorn Van den Eynde en Ingrid Vandekerckhove.

Poëzie komt van Stijn De Paepe, Christophe Vekeman en Yentl Nuytemans.

Cartoonisten zijn: Lectrr, Herr Seele, Johan Amsomms, Pieter De Poortere (Boerke).

Illustraties worden verzorgd door Filip Heyninck (Studio 100) en Lise Vanlerberghe. Ingrid Vandekerckhove ging in primeur voor ons aan de slag met verschillende collages.

We danken Sofie Nachtegael voor de prachtige cover!

Andere info:

  • De opbrengst van dit boek gaat naar De Luisterpuntbibliotheek, Het Lezerscollectief en De Boekenkaravaan
  • Het boek kost 20€ in pre-order
  • Vanaf 27/8 kan je het afhalen in een Standaard Boekhandel naar keuze. Verzenden kan ook, maar dan worden er verzendkosten gerekend.
  • Vanaf 27/8 ligt het boek ook in beperkte oplage in een aantal Standaard Boekhandel-filialen, maar het boek kost dan 25€.

We bedanken onze sponsors:

css.php