Bij het afsluiten van de VZW hadden we dankzij de laatste boekenverkoop nog een restbedrag op de rekening van 1.708,87€. Dat bedrag hebben we gestort naar VZW Kompanjon. ❤ ❤ Voor wie hen niet kent: zeker een kijkje nemen op https://www.facebook.com/kompanjon.vzw of https://www.kompanjon.be/
👉 Hieronder wat uitleg over hun werking:
Kompanjon vzw zet zich in voor gelijke onderwijskansen en een kansrijke toekomst voor élk kind. Kompanjon verbindt studenten uit het hoger onderwijs aan maatschappelijk kwetsbare gezinnen. De studenten geven studieondersteuning aan huis, op maat van het gezin. Ze werken breed en grijpen zoveel mogelijk kansen om samen met de kinderen én de ouders aan de slag te gaan. Zo wint iedereen erbij. Kompanjon versterkt, vormt én verbindt!
Eén van de doelen van Kompanjon is het bevorderen van de Nederlandse taal en het stimuleren van een leescultuur binnen het gezin. Studenten lezen heel vaak voor aan de kinderen in het gezin dat ze ondersteunen. Ze bedenken daarbij creatieve opdrachten of spelletjes om het lezen leuker te maken. En als het even kan, wordt ook de ouder uitgenodigd om mee te komen luisteren of mee te lezen. Zo is de student een rolmodel voor de ouders. Op het einde van een semester krijgt elk kind een boek als geschenk. De studenten maken de boekenkeuze want zij kennen het leesniveau en de persoonlijke interesses van de kinderen het best. De boeken worden mooi ingepakt aan huis geleverd. Vaak is dit ook een afscheidsgeschenk van ‘de kompanjon’ aan het gezin. Voor heel wat kinderen is het uitzonderlijk om een nieuw boek te krijgen.
css.php