Onze derde Boekenjagerstocht leidde ons naar Aalst, Geraardsbergen en Zottegem. Voor de nieuwe Boekenjagers; op een Boekenjagerstocht leggen we een grote hoeveelheid boeken op één dag weg in steden die wat meer activiteit kunnen gebruiken. We hangen ook affiches op van de Boekenjagers op typische “culturele” plaatsen: bibliotheken, culturele centra’s, muziekscholen, enz..

De dag begon deze keer met hindernissen: in de parkeergarage “Hopmarkt” in Aalst viel onze auto in panne. Koppeling had de geest gegeven. De mannen van VAB waren erg snel ter plaatse en dus konden we wel weer verder; zij het met een bang hartje. 😉

Onze eerste stop in Aalst was bij het standbeeld van Louis Paul Boon. Daar een boekje achtergelaten van.. Boontje zelf!

Een èrg stout boek achtergelaten bij de kerk van Aalst (ja, Boontje maakt altijd iets opstandigs in me los 😉 ), de markt bezaaid met boeken, de binnenkoer van het stadhuis, enz.. Ook bij de bib lieten we een boek achter en dat werd gespot door de mensen van de bib zelf, die het op hun Facebook-pagina zetten! Hopelijk levert dit flink wat nieuwe Aalsterse Boekenjagers op, want ondanks een paar trouwe leggers daar, bleef het daar nogal kalm.

Op naar Geraardsbergen dan. Nog steeds met een bang hartje, want al die heuvels met een onbetrouwbare koppeling..

De openingsuren van de bib hadden we ondertussen gemist met al die autoproblemen. 🙁 Dan maar verder naar het CC. Wat een mooi park hebben ze daar! Echt een oase van rust! Paar boekjes achtergelaten, ook in de speeltuin. En dan op naar de muur hé! Zo dichtbij mogelijk geparkeerd, zodat we maar een erg klein stukje moesten klimmen en daar dan een boek achtergelaten (dat werd opgepikt door iemand uit Gent trouwens; tot zover het aanwerven van nieuwe Boekenjagers uit Geraardsbergen. 😉 )

Boekenjagerstocht in Geraardsbergen!

Ons nog even tegoed gedaan aan de obligate mattentaartjes op de markt (zo’n tocht kan niet enkel maar “werken” zijn hé! 😉 ) en na daar ook heen hoop boeken achter te laten, was het ver tijd om huiswaarts te keren. Het was al redelijk laat en waren ook best wel kapot, dus de stop in Zottegem was kort. Paar boeken achtergelaten in de buurt van de bib, affiche ook (dank u medewerkers van de bib om ook dit ip jullie pagina te posten) en dan naar huis tuffen. Ons tuutje heeft het gehaald tot daar gelukkig!

Volgende Boekenjagerstocht staat op het programma voor 15/8. Dan doen we mijn “thuisstreek” Limburg aan!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

css.php