De Massale Boekendropdag van gisteren was een groot succes! Deze werd gehouden nav 3 jaar Boekenjagers. In heel Vlaanderen legden mensen ergens een boek neer zodat anderen het zouden kunnen vinden. En dat mag letterlijk genomen worden: in alle 308 Vlaamse steden en gemeenten werd een boek gedropt! En vaak veel meer zelfs, want het totaal aantal gedropte boeken lag op 4.393. Hiermee werden allebei de doelstellingen van het evenement gehaald. Als kers op de taart werd de kaap van 50.000 leden overschreden.

Opvallend was dat vooral de provincies Oost-Vlaanderen en Antwerpen goed scoorden qua aantal drops. Natuurlijk waren het voornamelijk de grote steden  veel boeken werden weggelegd, maar ook Dendermonde, Berlare en Lokeren (dit laatste had allicht iets te maken met de woonplaats van de oprichtster) hadden opvallend veel streepjes achter  hun naam staan.

In de andere provincies vielen vooral Dilsen-Stokkem, Oudsbergen, Diest, Tienen en Izegem op.

De Boekenjagers kunnen dus gerust spreken van een overweldigend succes dat de stoutste verwachtingen overtrof. Op voorhand konden de leden een gokje wagen ivm het aantal gedropte boeken en slechts een handvol leden kwam in de buurt.

Boeken kunnen natuurlijk het hele jaar door gedropt worden. Je kan hiervoor terecht op de Facebookgroep van de Boekenjagers of op de site www.boeken-jagers.be

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

css.php